Riikka Uimarihuhta

Koulutettu hieroja ja kosmetologi

Massage Therapist Masseus & Cosmetologist Riikka Uimarihuhta Hieronta Massage Rovaniemi Pohjoisen Hierontapalvelut

Olen valmistunut koulutetuksi hierojaksi Lapin koulutuskeskus Redusta 2015 ja kosmetologiksi Kalajoen koulutuskuntayhtymästä 2013.

Hieronta on yksi maailman vanhimmista hoito- ja parannusmenetelmistä. Hieronnassa pehmytkudoksia käsitellään erilaisilla sively-, hankaus-, puristelu- ja paineluotteilla. Perusotteiden lisäksi yhdistelen hierontaan asiakaskohtaisesti triggeri ja faskia tekniikkaa sekä käytän tarvittaessa mobilisoivia tekniikoita. Teen työni asiakasta kuunnellen ja toiveet huomioiden. Eri tekniikoita yhdistelemällä löydän asiakkaalle sopivimman hoitomuodon. Käytän hoidoissani perushieronta otteiden lisäksi manuaalista terapiaa, jossa pääpaino on asiakkaan hermo- lihas- ja niveltoimintojen tutkimisessa, niiden liikkuvuuden ohjaamisessa, toimintahäiriöiden korjaamisessa sekä ennaltaehkäisyssä. Teen myös faskia- ja triggerpiste käsittelyä sekä lantion ja lannerangan häiriötilojen hoitoa.

Pyrin jatkokouluttamaan itseäni säännöllisesti. Olen valmistunut MT-terapeutiksi marraskuussa 2020 ja Kivun hoidon erikoisammattitutkintoon toukokuussa 2021.

Tavoitteenani on valmistua urheiluhierojan erikoisammattitutkintoon joulukuussa 2022.

Kivunhoitona toteutan myös Dry needling hoitoa, joka on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa steriileillä akupunktioneuloilla tehtävää triggerpistehoitoa. Dry needling on terveydenhuollon ammattilaisen antamaa hoitoa. Hoito poikkeaa kiinalaisesta akupunktiosta siten, että akupunktiossa hoidetaan meridiaaneilla eli energiakanavilla olevia akupisteitä kiinalaisen lääketieteen mukaisesti. Dry needling ei siis ole akupunktiohoitoa.

Tyypillisiä hoidettavia vaivoja ovat muun muassa hartia- ja selkäkivut, migreeni, tenniskyynärpää, penikkatauti ja muut lihasperäiset kiputilat sekä nivelsäryt.

Dry needling hoito sisältyy halutessasi klassiseen sekä urheiluhierontaan, kerrothan varausta tehdessä lisätiedot kenttään jos olet kiinnostunut dry needlingistä, sekä missä sinulla on kipuja/särkyjä.

Kosmetologina tarjoan perushoitoja, joihin kuuluvat jalkahoidot, ihokarvojen poistot sokeroinnilla, ripsien ja kulmien värjäykset sekä kestotaivutukset. Kasvohoidoissa työni teen pHformulan tuotteilla. pHformula on ensimmäinen farmakosmeettinen tuotesarja, joka perustuu ihon uudelleen aktivoimiseen eli pinnoittamiseen kuorinnan sijaan. pHformulan ihon pinnoitusprosessi on innovatiivinen yhdistelmä kosmeettista ja lääketieteellistä ihonhoitoa. Ihon pinnoituksella on huomattavia hyötyvaikutuksia sekä etuja tavallisiin kuorintahoitoihin verrattuna. Useimmilla kuorintahoidoilla pyritään poistamaan ihosolukkoa, pinnoitushoidot puolestaan aloittavat ihosolujen kiihtyvän uudistumis- ja korjaantumisprosessin. Ihon pinnoitushoitojen ainutlaatuinen toimintaperiaate perustuu tuotekehittelyn tuloksena syntyneeseen erityiseen kuljetinaineyhdisteeseen. Hoitomuodon tavoite on keskittyä kuolleen solukon poistamisen sijaan ihosolujen uudistamiseen ja uuden solukon mahdollisimman tehokkaaseen muodostumiseen. Jokaiselle ihotyypille löytyy sopiva hoitomuoto, joita ovat ikääntynyt-, kosteusköyhä-, pigmentti häiriöt –ja epäpuhtauksista kärsivä iho.

Kosmetologian palvelut